Koala immune deficiency syndrom (KIDS)

View previous topic View next topic Go down

Koala immune deficiency syndrom (KIDS)

Post by noman on Tue Sep 23, 2008 5:10 am

salam..

hari tu ada tertonton dokumentari tentang koala di australia. rupa-rupanya sekarang ni spesies koala dalam ancaman penyakit yang berbahaya yang masih tidak diketahui puncanya.. diberi nama Koala Immune Deficiency Syndrom (KIDS). menurut doktor haiwan tu, KIDS ni equivalent to what AIDS is for the human race. given that the investment in researching this epidemic is nowhere near of those for AIDS, alamatnya koala extinction seems inevitable.

tapi ada satu pulau di south australia, penghuninya cuma koala je.. dah jadi sort of like conservation centre. dan yang bestnye, koala-koala kat sini takde lagi yang kena KIDS. harapnya beruang comel ni dapat terus berada di bumi Allah ni dengan aman dan tenteram.. ameen...

p/s : kesian juga tgk koala. mcm ikut sama2 puasa dgn kita sbb pokok eucalyptus yang dia makan mcm dah mati semuanya. Sad

_________________
Kita hidup dengan apa yang kita dapat,

TETAPI kita membina kehidupan dengan APA YANG KITA BERI.

noman
Admin

Posts : 32
Join date : 2008-08-27
Age : 29

View user profile http://circularoflight.iluvislam.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum