Royal Botany Garden

View previous topic View next topic Go down

Royal Botany Garden

Post by noman on Fri Oct 17, 2008 11:24 am

Bismillahirrahmaanirrahiim..

alhamdulillah, saya bakal menamatkan tahun pengajian yg pertama, moga berpeluang melanjutkannya ke tahun kedua, insyaAllah. tak banyak yg saya terokai di bumi Victoria setakat ini, orang lain semua dah pegii main salji, saya masih belum. Wink

mungkin kebanyakan orang akan berbicara kawasan-kawasan peranginan dan istirehat yg popular jauh dari bandaraya Melbourne, sehingga terkadang mungkin terlepas pandang apa yang ada di hadapan mata. maka, saya gunakan peluang ini untuk berkongsi tempat pilihan saya di kota melbourne, Royal Botany Garden.

terletak di kawasan St Kilda, ianya berada di sepanjang laluan tram 1,3,8,67,6,64,72,3,5 menghala ke selatan dan lain2 yg mungkin tak berapa nak hafal lagi. boleh berhenti di mana-mana tram stop selepas Flinders St dan sehingga ke Domain Interchange. di sana, subhanAllah, klu tak dapat rasa keindahan alam ciptaan Allah Yang Maha Agung, tak tahulah nak kata apa.. bunga-bunga dia, masyaAllah, mekar cantik harum mewangi. sesuai klu nak buat picnic, berkelah, rehat minda dan sebagainya. klu dah berkeluarga tu, bolehlah jalan2 bersama keluarga tersayang, mengeratkan tali kasih sayang, moga diberkati Allah SWT. bagi yang mempunyai anak2 kecil, ada taman khas untuk kanak2 menanam bunga dan melakukan aktiviti gardening. tasik dia punyalah besar, dgn pemandangan di belakang... Allahu Akbar, xtahu nak kata apa dah, rasa kerdil sungguh kita ni.. nak buat taman pki plastisin pun comot-comot jadinya..

boleh bebasikal juga di dalam taman, tetapi kawasannya berbukit, jadi pastikan anda berkemampuan cukup. yang lebih utama, MASUK PERCUMA. jadi apa tunggu lagi, jom beramai2 ke Royal Botany Garden. kepada yang akan datang ke melbourne, pastikan anda melawat taman ini nanti..

wallahu a'lam.


focus on the surrounding; subhanAllah.


Last edited by noman on Fri Oct 17, 2008 5:39 pm; edited 3 times in total

_________________
Kita hidup dengan apa yang kita dapat,

TETAPI kita membina kehidupan dengan APA YANG KITA BERI.

noman
Admin

Posts : 32
Join date : 2008-08-27
Age : 29

View user profile http://circularoflight.iluvislam.com

Back to top Go down

Re: Royal Botany Garden

Post by Tinta Perak on Fri Oct 17, 2008 3:53 pm

salam.. ya.. mmg cantik.. inilah tempat pilihan yg bijak
dipadankn dgn model yg serba comel, mmg mmpu merangsang minat sesape saje utk dtg ke royal botany garden.. haha
promot kwn~~
mungkin tmpt ni akn lbe kerap dkunjungi noman nx yr.. y?? kt tny noman..

p/s.. kalo ad bunge purple, ble la ltak kt cni. ad demand

Tinta Perak

Posts : 15
Join date : 2008-09-03
Age : 29
Location : Melbourne

View user profile

Back to top Go down

Re: Royal Botany Garden

Post by noman on Fri Oct 17, 2008 5:15 pm



this is the closest to purple flower in botany garden that i have in my collection


... atau ada maksud lain, bunga purple di taman? Smile

_________________
Kita hidup dengan apa yang kita dapat,

TETAPI kita membina kehidupan dengan APA YANG KITA BERI.

noman
Admin

Posts : 32
Join date : 2008-08-27
Age : 29

View user profile http://circularoflight.iluvislam.com

Back to top Go down

Re: Royal Botany Garden

Post by Tinta Perak on Sat Oct 18, 2008 1:43 pm

err.. aaa.. xd.. xtpk lak.. haha
ad maksud len ke bunge purple d tmn??
kalo ad ble la kongsi.. ngeh3

Tinta Perak

Posts : 15
Join date : 2008-09-03
Age : 29
Location : Melbourne

View user profile

Back to top Go down

Re: Royal Botany Garden

Post by Sponsored content Today at 11:36 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum